Patisserie & Chocolaterie

Nasza cukiernia serwuje znakomite lody domowe, wypieki francuskie, desery, torty i wyjątkowe czekoladki.

La Maison to miejsce z pasją założone przez panią Sandrę Massoud, namiętnego smakosza i podróżnika, która odkrywała wspaniałe działa cukiernicze przechadzając się paryskimi uliczkami, degustując wyroby najlepszy francuskich Patisseries. Właścicielka postanowiła otworzyć pierwszą w Polsce cukiernię oferującą najlepsze wyroby cukiernicze na świecie. Z czasem jej wizja objęła również Ice-cream, Bakery oraz Cuisine Lounge.

Cukiernia przy ulicy Chłodnej 15 znana jest nie tylko w całej Warszawie. A to dzięki osobie Yassina Nasira, który stworzył w tym miejscu najlepszą lodziarnię, a więc Calypso. Tutaj znajdziecie też świeże pieczywo, a wypieki francuskie powstają według najlepszych receptur mistrzów świata. Nasze ciastka przygotowane są wg. receptur Michelle’a Willaume’a, mistrza świata cukiernictwa, pasjonaty, typowego przedstawiciela grona Gourmand.

Opinie o nas

  • „Pyszne desery, świetne lody. klimatycznie i elegancko. Latem kameralny ogródek przy lokalu. Miła obsługa” – 
    AnnaK1706
    Warszawa, Polska
  • „Warto wpaść na pyszne lody (solony karmel, mascarpone z figami i mango!) i dobrą kawę 🙂 Zachęcająco wyglądały ciastka, ale to już na kolejną wizytę 🙂 – Paweł S.
  • „Very nice place for breakfast, their bakery is really good. multiple options for breakfast, helpful staff, their display of the bakery, desserts and even ice cream will make you feel so hungry and want to order from each and every item you see. I haven’t talked about their in house made chocolates. A must try whenever you are in Warsaw – Sally_Sadek